اینکوترمز CIF

CIF یکی از اصطلاحات رایج و پرتکرار در حوزه تجارت بین ­الملل است. با پیشرفت جوامع بشری و نیاز های گسترده­ تر افراد، مبادلات و حمل و نقل کالا ها، بیش از پیش اهمیت یافت. بدین صورت که ارسال و جا به­ جایی بار ها به روش زمینی، ریلی، هوایی و دریایی انجام می ­شد.

از این رو برای نظم دادن به هر یک از این شیوه­ های حمل و نقل و اجرای درست آن، قوانینی وضع شده است. یکی از این قوانین، اینکوترمز CIF است که در حوزه حمل و نقل اهمیت بسیاری دارد.

اگر به تازگی وارد تجارت بین­ الملل شده ­اید و می ­خواهید به موقعیت ­های مناسب ­تری دست یابید باید با هر یک از اصطلاحات دنیا ی تجارت آشنایی داشته باشید. CIF نیز یکی از اصطلاحاتی است که به صنعت حمل و نقل مرتبط می ­شود و آگاهی درباره آن می ­تواند به انجام بهتر امور و انتخاب بهترین مسیر به شما کمک کند.

تعریف ترم CIF یا Cost Insurance Freight

تجارت بین ­الملل، شیوه­ های حمل و نقل گوناگونی دارد که هر یک از اهمیت بالایی برخودارند. این روش­ ها با توجه به نیاز و انتخاب طرفین معامله می­ توانند متفاوت باشند. CIF یکی از شیوه ­های کاربردی حمل و نقل است که کاربرد های فراوانی نیز دارد.

واژه CIF مخفف عبارت Cost Insurance Freight است که معنایی معادل هزینه­ های حمل و نقل و بیمه بار دارد.

هنگامی که معامله ­ای میان خریدار و فروشنده صورت می­ گیرد، هزینه­ های بیمه و ارسال بار نیز به میان می ­آیند. اما ممکن است در ذهن طرفین معامله این پرسش ایجاد شود که این هزینه­ ها برعهده چه کسی است؟ خریدار یا فروشنده؟

قوانین اینکوترمز CIF به همین منظور تنظیم شده ­اند. این قوانین تعیین می­ کنند که هر یک از طرفین معامله یعنی فروشنده و خریدار چه وظایفی دارند.

CIF به معنا ی تحویل بار روی عرشه کشتی به وسیله فروشنده است. مطابق این قوانین، فروشنده وظیفه دارد تمامی کالا های خریداری شده را روی کشتی بارگیری کند و به بندر مقصد مورد نظر خریدار ارسال کند. در این روش، تمامی هزینه ­ها مانند هزینه حمل و نقل و بیمه بار برعهده فروشنده است.

اینکوترمز CIF

اهمیت قراردادهای CIF چقدر است؟

یکی از دلایل اهمیت یافتن CIF کار با این شیوه از ارسال، با توجه به محدودیت ­های جهانی است. در قرارداد CIF هزینه ­های ارسال و بیمه ذکر می ­شوند و فروشندگان می ­توانند به راحتی، تراکنش­ها را تامین مالی کنند. هم­ چنین استفاده از این شیوه می­ تواند راه حلی برای رفع مشکلات در این زمینه باشد.

موارد ضروری استفاده از CIF

هنگامی که فروشنده به حمل و نقل دریایی دسترسی داشته باشد، استفاده از روش CIF برای ارسال کالا، گزینه مناسبی به شمار می ­رود. این توافق­نامه، نیاز به مراقبت از لجستیک را برای خریداران کم­تجربه، به حداقل می ­رساند، بنابراین خریداران، کافی است بار ها را در مقصد مورد نظر و انتخابی تحویل بگیرند.

مزایای CIF

CIF به عنوان یکی از کاربردی­ ترین شیوه­ های ارسال بار است که مزایای زیادی دارد:

  • پوشش هزینه ­های ارسال توسط فروشنده

یکی از مهم­ ترین مزایای استفاده از روش CIF در حمل و نقل کالا آن است که تمامی هزینه­ های ارسال و بیمه بار، برعهده فروشنده است. در این شیوه، خریدار از پرداخت این هزینه­ ها معاف است و فروشنده وظیفه دارد هزینه­ ها و مسئولیت بار ها را تا زمان تحویل در بندر مقصد برعهده بگیرد.

بنابراین تا بار ها در مقصد به خریدار تحویل داده نشوند، خریدار یا وارد کننده، هیچ­ مسئولیتی در برابر فروشنده یا صادرکننده نخواهد داشت.

  • انجام تمامی کارهای پیش از ارسال

با توجه به اینکوترمز CIF، تمامی فرآیند های پیش از ارسال کالا مانند بسته­ بندی محموله، انجام امور مربوط به ترخیص کالا از گمرک، جمع ­آوری اسناد و مالیات­ های صادراتی توسط صادر کننده انجام می ­شوند.

انتخاب روش CIF مزایای بسیاری برای خریدار دارد. بدین صورت که وی را از قوانین و مقررات پیچیده حمل و نقل معاف می ­کند و امور تجارت را برای خریدار تسهیل می­ کند.

  • کنترل بر نحوه نهایی

پس از آن­که محموله به مقصد مورد نظر رسید، خریدار می ­تواند روند پیشرفت محموله را مشاهده کند. بدین ترتیب از امنیت و سلامت آن اطمینان حاصل می ­کند. در این مرحله، تمامی مسئولیت ­ها به خریدار منتقل می ­شوند.

به طور کلی، اینکوترمز CIF به نفع خریدار است؛ زیرا فروشنده تمامی هزینه ­های مربوط به حمل و نقل را پرداخت می ­کند و عملیات بارگیری در عرشه را نیز برعهده دارد. انتخاب این روش می­تواند شرایطی مناسب و مطلوب برای صادرات و واردات کالا باشد.

اینکوترمز CIF

معایب CIF

با توجه به تمام ویژگی­های مثبتی که CIF دارد و تجارت سودمندی را برای خریدار رقم می­زند، معایبی نیز دارد. بنابراین، خریداران باید پیش از انتخاب این روش علاوه بر مزایا، معایب آن را نیز مورد بررسی قرار دهند.

  • عوارض، مالیات و تعهدات وارداتی

با توجه به قوانین CIF، خریدار باید یک سری از عوارض، مالیات و تعهدات مالی را جهت واردات کالا بپردازد.

در قوانین اینکوترمز CIF آمده است که تمامی هزینه ­های حمل و نقل و بیمه بار، برعهده فروشنده است. این هزینه ­ها ممکن است به طور مستقیم از خریدار دریافت نشوند، اما به طور معمول در قیمت کلی فروش محاسبه خواهند شد.

این بدان معنا است که خریدار علاوه بر هزینه­ های گمرکی و سایر عوارض، باید هزینه­ های دیگری چون بیمه را نیز بپردازد.

  • افزایش قیمت و هزینه­ های پیش ­بینی نشده

با توجه به قوانین CIF تمامی امور مرتبط با ارسال کالا بر عهده فروشنده است اما این امر ممکن است خریداران را در برابر افزایش قیمت و هزینه­ ها قرار دهد. از آن­ جایی که دریافت رشوه و کمیسیون در این مسیر، امری عادی است، خریدار باید ریسک این­ موارد را نیز بپذیرد. برای کم کردن این احتمالات بهتر است با اطلاعات و هوشیاری کامل در این مسیر قدم برداشته شود.

  • انتقال ریسک در کشتی باری

هنگامی که فروشنده، محموله را داخل کشتی بارگیری کند، تمامی مسئولیت­ها به خریدار انتقال می ­یابد. بنابراین خریدار باید ریسک وجود خطرات احتمالی مانند آسیب به بار را در طول انتقال به مقصد مورد نظر بپذیرد.

  • بدفهمی در اصطلاح ارسال رایگان

یکی از اصلی­ ترین مواردی که خریداران را به استفاده از CIF برای ارسال بار خود ترغیب می­ کند، استفاده از اصطلاح «ارسال رایگان» است.

خدمات ارسال با استفاده از اینکوترمز CIF رایگان است اما این رایگان بودن تنها تا بندر مقصد مورد است. برخی از واردکنندگان به اشتباه، تصور می ­کنند ارسال رایگان تا درب منزل انجام می­ شود­. بنابراین هنگام رسیدن بار تا درب منزل با هزینه­ های گزافی بابت حمل و نقل مواجه خواهند شد.

تفاوت روش FOB و CIF

غیر ممکن است بحث تجارت بین­الملل در میان باشد و نامی از FOB و CFI برده نشود. این دو اصطلاح، از پرتکرار ترین و کاربردی ­ترین اصطلاحات دنیای تجارت بین ­الملل هستند.

از این رو اگر بخواهید در این زمینه فعالیت کنید باید با FOB و CFI آشنایی کامل داشته باشید؛ زیرا این دو از نظر مسئولیت ­ها و هزینه با یکدیگر تفاوت دارند.

ویژگی CFI

  • مسئولیت ­های فروشنده

در اینکوترمز CFI فروشنده موظف است تا بارگیری کالا ها را روی کشتی انجام دهد و هزینه ­های بیمه بار و حمل و نقل را بپردازد. هم­ چنین مسئولیت بار ها تا زمانی که به بندر مقصد مورد نظر برسند را برعهده بگیرد.

  • تخصیص هزینه

در CFI هزینه ­های حمل و نقل از FOB پایین ­تر است اما این مورد منوط به آن است که بار ها شامل هزینه­ های جانبی مخفی نشوند. در چنین شرایطی، هزینه حمل و نقل بار به روش CFI بسیار گران ­تر از روش FOB می ­شود.

ویژگی­ FOB

  • مسئولیت ­های فروشنده

در روش FOB فروشنده مسئولیت حمل بار تا نزدیک­ترین بندر را برعهده دارد. پس از تحویل بارها به بندر مورد نظر، تمامی مسئولیت­ها، هزینه­های حمل و نقل بیمه باری، برعهده واردکننده یا خریدار است.

  • کنترل هزینه ­ها

استفاده از روش FOB این امکان را در اختیار خریدار قرار می ­دهد تا هزینه ­های خود را از زمان خرید محصول تا رسیدن به مقصد کنترل کند.

اما یکی از معایبی که به این روش وارد است، هزینه بالاتر حمل و نقل نسبت به CIF است؛ زیرا در این روش وارد کننده، خود باید تمامی هزینه ­های ارسال کالا را برعهده بگیرد.

حال که با ویژگی ­های مهم هر یک از روش ­های CIF و FOB آشنا شدید، انتخاب هر یک از آن­ ها برای حمل و نقل کالا به شرایط شما بستگی دارد.

چنان­چه معاملات تجاری شما فصلی است می ­توانید از روش CIF استفاده کنید. در صورتی که تازه ­وارد هستید، بهتر است روش FOB را انتخاب کنید؛ زیرا می ­توانید هزینه ­های خود را کنترل کنید.

لازم به ذکر است پیش از انتخاب CIF و FOB با جزییات اطلاعات هر یک آشنایی کامل داشته باشید. به عنوان مثال CIF روشی است که هزینه­ های پایین ­تری نسبت به FOB دارد و برای تاجران قابل قبول است. اما گاهی ممکن است این روش، شامل هزینه ­های بالقوه پنهانی شود و هزینه ­های بیشتری از FOB را برای تاجران و بازرگانان به دنبال داشته باشد.

برای جلوگیری از بروز ضرر و زیان ­های این مسیر، بهتر است با کارشناسان ماهر در این زمینه مشورت کنید. شرکت حمل و نقل لیان ویسمن با تجربه ­ای طولانی در این زمینه، می­ تواند شما را در انتخاب مسیری پرسود و مقرون­ به ­صرفه همراهی کند.

برای ارتباط با کارشناسان ما در لیان ویسمن، می ­توانید از طریق سایت یا شماره تماس­های درج شده در بخش تماس ­ها اقدام کنید. تیم حرفه­ای لیان ویسمن با متخصصان حرفه ­ای در صنعت حمل و نقل، آماده خدمت ­رسانی به شما عزیزان است.

بیشتر بخوانید: حمل مواد شیمیایی

اینکوترمز CIF

تفاوت CFR و CIF

CFR از دیگر اصطلاحات رایج در صنعت حمل و نقل است که هزینه­ های کالا و حمل بار تا بندر را در بر می­گیرد. این روش، بیشتر در حمل و نقل دریایی استفاده می شود.

در این شیوه از ارسال، فروشنده، کالا ها را روی عرشه کشتی بارگیری می ­کند یا کالا هایی را تهیه می­ کند که پیش ­تر با این شیوه، ارسال شده­ اند. در CFR فروشنده باید طی قراردادی در رابطه با حمل و نقل کالا، تا زمانی که بار به مقصد نرسیده است، تمامی هزینه ­های حمل و نقل را پرداخت کند.

با این تعاریف ممکن است گمان کنید CFR و CIF یکی هستند در صورتی که این دو عملکردی متفاوت از یکدیگر دارند. در روش CIF هزینه ­های حمل و نقل بار و بیمه برعهده فروشنده است، در صورتی که خریدار از بیمه انتخابی فروشنده راضی نباشد یا بخواهد به صورت شخصی بیمه را انتخاب کند، می­ تواند از شیوه CFR استفاده کند.

با استفاده از این روش، فروشنده موظف است تنها هزینه حمل و نقل را پرداخت کند و هزینه ­های بیمه و عقد قرارداد بر عهده خریدار یا وارد کننده خواهد بود.

وظایف کلی خریدار و فروشنده در روش CIF

وظایف خریدار

  • تخلیه بار ها در بندر مقصد

تخلیه بار ها در بندر مقصد، یکی از وظایف خریدار یا وارد کننده است که باید تمامی هزینه ­های آن از جمله نیروی کار و تجهیزات را پرداخت کند.

  • پرداخت حق و حقوق گمرکی

حقوق و هزینه ­های گمرکی، مالیات و سایر هزینه ­های مربوط به واردات کالا به کشور، باید توسط خریدار پرداخته شود.

  • هزینه حمل، تخلیه و تحویل کالا به انبار

خریدار موظف است هزینه ­های مرتبط با حمل و نقل داخلی، تخلیه و تحویل بار در مقصد مورد نظر را پرداخت کند.

  • انتقال هزینه­ها

در CIF فروشنده باید تمامی هزینه ­های محموله را تا زمان رسیدن به مقصد مورد نظر تامین کند. این هزینه ­ها شامل هزینه حمل و نقل کالا و بیمه آن می ­شوند.

  • انتقال ریسک

هنگامی که فروشنده کالا را در کشتی بارگیری می ­کند، ریسک خطرات احتمالی برای کالا ها را به خریدار منتقل می ­کند. ریسک انتقال در مقطع زمانی خاصی ممکن است اتفاق بیفتد.

مسئولیت فروشنده

  • دریافت مجوز صادرات

فروشنده موظف به دریافت مجوز صادرات برای ارسال کالا به مقصد مورد نظر خریدار است.

  • بازرسی محصول

فروشنده باید محصولات ارسالی برای خریدار را به طور کامل و جزیی بررسی کند و از کیفیت و سلامت آن اطمینان حاصل نماید. پش از آن می­تواند نسبت به بارگیری روی کشتی اقدام کند.

  • هزینه بسته­بندی کالا

طبق قوانین CIF فروشنده باید هزینه بسته ­بندی کالا و نیروی کار را بپردازد. این کار برای اطمینان از سالم رسیدن بار به مقصد انجام می ­شود.

  • هزینه بارگیری کالا در بندر

 نیروی کار، تجهیزات و سایر هزینه ­های مرتبط با آن از وظایف فروشنده، هنگام بارگیری کالا در بندر محسوب می ­شود.

  • هزینه بارگیری کالا به بندر

تمامی هزینه ­های حمل و نقل کالا تا بندر بر عهده فروشنده است. این هزینه­ ها شامل حمل و نقل داخلی تا بندر نیز می ­شوند.

  • هزینه ترخیص کالا

طبق قوانین اینکوترمز CIF فروشنده موظف است کار های مرتبط با ترخیص کالا را از بندر مبدا انجام دهد و کالا را برای ارسال به مقصد مورد نظر آماده کند.

  • بیمه کالا تا زمان رسیدن به بندر مقصد

از دیگر وظایف فروشنده در CIF پرداخت هزینه بیمه است تا کالا ها در برابر آسیب ­های احتمالی محافظت شوند.

  • پرداخت هزینه خسارت بار

در صورتی که کالا پیش از رسیدن به مقصد دچار خسارت و آسیب­ دیدگی شود، هزینه ­های ناشی از این خسارات بر عهده فروشنده است.

بیشتر بخوانید: قوانین صادرات و واردات

سوالات متداول

واژه CIF مخفف عبارت Cost Insurance Freight است که معنایی معادل هزینه­ ها حمل و نقل و بیمه بار دارد.

FOB و CIF از نظر مسئولیت فروشنده و هزینه با یکدیگر تفاوت دارند. در FOB فروشنده تا رساندن بار به نزدیک ­ترین بندر مسئولیت را برعهده دارد در صورتی که در CIF فروشنده تا زمان رسیدن به مقصد مورد نظر خریدار مسئولیت بار ها را برعهده دارد.

از نظر هزینه نیز FOB گران­تر از CIF است، البته این امر تا زمانی صدق می ­کند که CIF شامل هزینه ­های مخفی نشود.

در روش CIF فروشنده موظف است کالا ها را بیمه کند. در صورتی که بیمه فروشنده مورد تایید خریدار نباشد، می ­تواند با تغییر شیوه ارسال به CFR بیمه را با اختیار خود انتخاب کند.

4.5/5 - (2 امتیاز)

خدمات

دسته‌ها

آخرین مقالات

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *