حمل کامیونی بار به ایران

حمل کامیونی بار

حمل کامیونی از جمله روش‌هایی است که برای حمل انواع کالاهای مختلف استفاده می‌شود. این روش جزء حمل‌ و نقل‌های زمینی پرطرفدار است و در تمام کشورهای جهان برای حمل و انتقال انواع محموله به کار گرفته می‌شود. حمل بار با کامیون در هر کشوری با توجه به موقعیت، نوع کالا، رابطه تجاری و… می‌تواند بسیار سودمند و مفید باشد

تعریف حمل بار با کامیون

کامیون‌ها انواع مختلفی دارند. آن‌ها وسایل نقلیه موتوری هستند و برای حمل بارهای سنگین پیشنهاد می‌شوند. وزن بار، حجم بار، نوع بار و نحوه جابه‌جایی از جمله معیارهایی هستند که کامیون‌ها را در دسته‌بندی‌های مختلف قرار می‌دهند. کامیون با ظرفیت‌های مختلف استفاده می‌شوند. به طور کلی حداقل ظرفیت این کامیون‌ها معادل 4 تن یا بیشتر است.

حمل کامیونی حملی است که به کمک کامیون و انواع آن از مسیر جاده‌های مختلف انجام می‌شود. در این نوع حمل همانطور که از نام آن پیداست از کامیون برای حمل استفاده می‌شود که این نوع کامیون‌ها ابعاد، ظرفیت و اندازه متناسب با نوع بار و اندازه‌ی آن دارند. وسایل نقلیه مختلفی برای حمل کامیونی وجود دارند. با این حال مدل خودروهای سنگینی در این نوع حمل و نقل پرطرفدار و محبوب‌تر هستند.

حمل کامیونی بار

انواع کامیون برای حمل بار

کامیون کمپرسی

کامیون کمپرسی تخلیه بار خود را با کمپرس انجام می‌دهد. بارهای فله‌ای و انبوه، مصالح ساختمانی، خاک و… از جمله مواردی هستند که با کامیون کمپرسی جابه‌جا می‌شوند.

خاور

خاورها از جمله خودروهایی هستند که برای حمل کامیونی به ایران استفاده می‌شوند. ظرفیت این نوع کامیونت بین 2 تا 4 تن تخمین زده می‌شود. آن‌ها مسقف هستند و به همین دلیل برای سفرهای طولانی استفاده می‌شوند. ظرفیت قابل توجه خاور باعث شده که این خودرو برای حمل محموله‌های بزرگ، انبوه و کالاهای سنگین مناسب باشد. عرض خاور تقریباً 2 متر و طول آن برابر با 5.80 متر است که این ابعاد خاور را برای حمل سایر محموله‌ها مناسب می‌کند.

کامیون میکسر

کامیون میکسر یا مخلوط‌کن دارای مخزن بسته هستند و می‌توانند مخلوط مواد مختلف بتن را به محل موردنظر حمل کنند. این کامیون‌ها یک مخزن گردان دارند و از آن برای هم زدن مواد بتن استفاده می‌کنند. این موضوع از خشک شدن مواد بتن تا رسیدن به مقصد مورد نظر جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: حمل خرده بار از اروپا

تریلی

تریلی از دیگر خودروهای حمل کامیونی به ایران هستند. این خودروها حمل‌کننده انواع بارکش هستند و می‌توانند بارهایی بیشتر از 15 تن را جابه‌جا کنند. حداکثر وزن استاندارد برای این خودروها معادل 22 تن است. این موضوع در گمرک و حمل و نقل‌های زمینی کنترل می‌شود. در بیشتر موارد این بارکش‌ها برای حمل انواع خودرو استفاده می‌شوند، چرا که این خودروها می‌توانند وزنی بین 15 تا 22 تن را تحمل کنند.

کامیون اتاق‌دار، کامیون لبه‌دار و تیغه‌دار

کامیون اتاق‌دار برای محموله‌هایی همچون مواد غذایی، مصالح، برنج، میوه و تره‌بار، خرده‌بار و… استفاده می‌شود. این نوع کامیون‌ها با دیوارهای بلند طراحی شده‌اند، به همین علت برای بارهای سنگین و حجیم مانند میوه‌ و تره‌بار و حتی مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.

کامیون لبه‌دار یکی دیگر از انواع کامیون حمل بار است. این کامیون‌ها دیواره مقاوم دارند و ارتفاع این دیواره معادل 80 سانتی‌متر است. از این کامیون برای انتقال بارهای جابه‌جا شده با لیفتراک استفاده می‌شود. دیواره‌های این نوع کامیون از قسمت کناری و مجاور باز می‌شوند.

کامیون تیغه‌دار نیز برای حمل کامیونی به ایران کاربرد دارد، زیرا با این نوع کامیون می‌توان کانتینرها را حمل و جابه‌جا کرد. کامیون‌های تیغه‌دار از ناحیه طول به کمک یک تیغه به دو نیمه هم اندازه تقسیم شده‌اند و به همین دلیل به نام تیغه‌ای شناخته می‌شوند.

کامیون کفی

کامیون کفی برای حمل خودروهای سنگین، سنگ، مصالح، پالت و… ایده‌آل است و هیچ نوع تیغه یا دیواره‌ای ندارد.

کامیون مسقف

کامیون مسقف برای حمل کامیونی به ایران بسیار بهینه است. قسمت بار این نوع کامیون‌ها به شکل مسقف بوده و این موضوع بار کامیون را از گزند باد، باران و… محفوظ نگه می‌دارد. از کامیون‌های مسقف برای حمل بارهای سبک و سنگین استفاده می‌شود.

بوژی

بوژی یا هزارچرخ برای جلوگیری از تحمیل فشار بیش از اندازه بر روی محورهای جاده‌ای، وسایل نقلیه و خطوط ریلی استفاده می‎شود. چرخ‌های متعدد این خودرو باعث تقسیم فشار بار شده و از بروز حادثه جلوگیری می‌کند. در حمل کامیونی بار از این نوع کامیون برای جابجایی بارهای فوق‌العاده سنگین کمک گرفته می‌شود.

کامیون یخچال‌دار

کامیون یخچال‌دار می‌تواند کامیون حمل بار باشد، از این رو برای مواد غذایی همچون گوشت، لبنیات و… مناسب است. این کامیون‌ها در ناحیه باری خود تجهیزات سرد‌کننده دارند.

کامیون تک محور و جفتی

کامیون‌های تک محور از جمله کامیون‌هایی هستند که برای حمل کامیونی به ایران پیشنهاد می‌شوند. این کامیون‌ها می‌توانند در هر سفری، باری معادل 10 تن را جابه‌جا کنند. ظرفیت قابل توجه این کامیون‌ها باعث شده که آن‌ها برای حمل بارهای صنعتی و نیمه‌صنعتی گزینه‌ای مناسب و مقرون‌به‌صرفه باشند.

کامیون جفت یا دو محور برای حمل کامیونی بار به کار گرفته می‌شود. ظرفیت این کامیون برابر با 15 تن بوده و برای حمل بارهای انبوه و سنگین توصیه می‌شود.

کامیون تانکر

باری مخزنی یا کامیون تانکر در حمل و نقل زمینی برای حمل و انتقال انواع مایعات استفاده می‌شود. این نوع تانکرها معمولاً از جنس استیل تولید شده‌اند و به طور منحصربه‌فرد برای حمل نوع خاصی از مایعات استفاده می‌شوند، یعنی هر تانکر برای حمل نوعی از مایعات مناسب خواهد بود. مثلاً تانکر آب، تانکر روغن صنعتی، تانکر روغن خوراکی و…

کامیون بونکر

کامیون بونکر نیز می‌تواند برای حمل کامیونی بار مناسب باشد. قسمت بار این کامیون دارای مخزن بسته است که از این فضا برای حمل جامدات مختلف مثلاَ سیمان استفاده می‌شود.

تریلی چادری

تریلی چادری یا تریلی برزنتی برای صادرات و واردات بسیار کاربردی است. این بارکش‌ها با سقف چادر برزنتی طراحی شده‌اند و با توجه به حمل و نقلی که انجام می‌دهند، به‌عنوان تریلی ترانزیت شناخته می‌شوند. بارهای گمرکی با توجه به مسافت زیادی که طی می‌کنند، با این نوع تریلی‌ها حمل می‌شوند.

تریلی جامبو

تریلی جامبو یک مدل تریلی چادری است که قسمت بارکش آن معادل نصف دهنه بارگیری می‌شود. این وسیله دارای چادر است و برای بارکشی نقاط قوت زیادی دارد. 

مزایای حمل کامیونی بار

هزینه حمل کامیونی بار

هنگامی که حمل کامیونی را با دیگر روش‌های حمل و نقل مقایسه می‌کنیم، متوجه مزایای آن خواهیم شد.  

  • حمل کامیونی ارزان‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین روش برای حمل و نقل کالاهای مختلف است. افرادی که هزینه کمی برای حمل و نقل در نظر گرفته‌اند یا کالاهای زیادی برای حمل دارند، بهتر است این روش را برای حمل بار انتخاب کنند.
  • بسیاری از مکان‌ها، نواحی و… در نقاط مختلف جهان وجود دارند که از خدماتی همچون حمل هوایی، دریایی و… برخوردار نیستند. البته این موضوع می‌تواند به دلیل موقعیت محروم یا صعب‌العبور بودن منطقه باشد. حمل کامیونی برای چنین مناطقی بسیار ایده‌آل است. اول اینکه این نوع حمل کم هزینه است. دوم اینکه کامیون می‌تواند به نقاط خارج از دسترسی، دور یا صعب‌العبور به‌راحتی دسترسی داشته باشد.
  • در برخی از مواقع فاصله بین مبدأ و مقصد بسیار کوتاه است. در این حالت نیز حمل کامیونی می‌تواند به‌عنوان گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه و عالی مورد توجه باشد. مسلماً در چنین مواقعی استفاده از حمل هوایی اصلاً بهینه و مطلوب نیست. ضمن اینکه ممکن است شرایط برای حمل دریایی نیز برقرار نباشد.
  • حمل کامیونی از انعطاف قابل توجهی برخوردار است. در این نوع حمل تغییر مسیر زیاد اتفاق می‌افتد. در صورت مسدود شدن راه یا چند مقصد بودن محموله، تغییر مسیر به‌راحتی فراهم می‌شود و هیچ‌گونه مشکلی در این زمینه وجود ندارد. ضمن اینکه مسیر این نوع حمل می‌تواند با توجه به موقعیت و نیاز مشتری انتخاب می‌شود.
  • در حمل کامیون کالاهای بسیار زیاد جابه‌جا می‌شوند. این نوع حمل برای جابجایی انواع کالاها به‌خصوص کالاهای سنگین، انبوه و حجیم بسیار کاربرد دارد.
  • حمل کامیونی می‌تواند در هر محدوده و منطقه‌ای انجام می‌شود، زیرا هر منطقه‌ای دسترسی به جاده و راه دارد.

معایب حمل کامیونی بار

  • حمل کامیونی ممکن است تحت تاثیر شرایط جوی، حوادث و… قرار بگیرد.
  • حمل بار با کامیون به زمان زیادی نیاز دارد، بنابراین افرادی که تمایل دارند محصولات خود را سریع‌تر دریافت یا ارسال کنند، از این نوع حمل استفاده نکنند. اگر این حمل از نوع گروپاژ یا LTL باشد، مدت زمان توزیع و تحویل کالا به مراتب بیشتر خواهد شد.
  • حمل کامیونی ممکن است به صورت مشترک با چندین صاحب محموله انجام شود. این موضوع علاوه بر افزایش مدت زمان حمل، احتمال آسیب دیدن کالاها را در حین بارگیری و تخلیه افزایش می‌دهد.

جمع‌بندی

حمل کامیونی بار روش حمل مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی است. این روش با انواع کامیون انجام می‌شود. هر کدام از این کامیون‌ها برای حمل نوع خاصی از بارها مناسب هستند. این روش مزایای زیادی دارد. با این حال مدت زمان زیادی برای رسیدن به مقصد نیاز دارد. ضمن اینکه احتمال دارد دچار ناامنی، حوادث، شرایط جوی غیرمنتظره و… شود.

هزینه حمل کامیونی بار

سوالات متداول

مدت زمان حمل کامیونی بسته به تعداد مبدأ و مقصد و همچنین مسافت بین 2 کشور مختلف خواهد بود.

بله. برای حمل بارهای حساس بهتر است کل کامیون رزرو شود و فضای آن تنها با بار یک مشتری پر شود.

کامیون‌های ترانزیتی و خاورها بهترین نوع کامیون برای حمل بار هستند. این نوع کامیون‌ها دارای ابعاد و ظرفیت استاندارد هستند و با پوششی از چادر انواع کالا را به‌خوبی محافظت می‌کنند. با این حال انتخاب نوع کامیون با توجه به حجم بار، نوع بار و… انجام می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)

خدمات

دسته‌ها

آخرین مقالات

آخرین دیدگاه‌ها

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *