حمل دریایی از چین

حمل دریایی از چین

صادرات و واردات کشور همواره از طریق روش‌های امن، مقرون‎به‌صرفه و ترجیحاً استاندارد انجام می‌‌‌‌شود. چین از جمله کشورهایی است که با ایران داد و ستد بسیاری دارد. این داد و ستد با حمل دریایی از چین انجام می‌شود. حال باید دید واردات دریایی از چین چگونه انجام می‌شود و چه هزینه‌ای را دربر می‌گیرد؟

اگر چه روش‌های دیگری نیز برای داد و ستد و تجارت با چین وجود دارد، اما در اغلب موارد حمل دریایی از چین برای واردات به ایران انتخاب می‌شود. این روش رایج‌ترین روشی است که برای حمل واردات چین استفاده می‌شود.

واردات دریایی از چین

حمل دریایی از چین برای طرفین معامله سودمند است،  به همین دلیل این روش برای حمل و نقل انتخاب شده است. حال باید دید این سودمندی چه‌قدر است و چه مواردی این نوع حمل و نقل را سودمند می‌کنند؟

بسیاری از شرکت‌ها، معامله‌گران و تجار ایران کشور چین را برای واردات انتخاب کرده‌اند. با این حال این حمل و نقل به دو روش هوایی و دریایی امکان‌پذیر است. حمل دریایی از چین با توجه به هزینه کمتر و مزایای بیشتر به‌عنوان اولین روش حمل بار از چین پیشنهاد می‌شود. حمل دریایی از چین به کمک کانتینرهای دریایی انجام می‌شود. قطعاً در چنین مواردی به شرکت‌های بین‌المللی نیاز خواهد بود. این شرکت‌ها خدمات لازم برای حمل بار از چین به سایر نقاط را به تاجران ارائه می‌دهند.

حمل بار از چین ممکن است به شکل هوایی باشد. در این صورت از خدمات حمل و نقل هوایی یا پست‌‌های هوایی معروف مانند UPS، FedEX و DHL کمک گرفته می‌شود. این نوع پست‌های هوایی خدمات بین‌المللی در زمینه حمل و نقل هوایی را ارائه می‌کنند. 

واقعیت امر این است که چین با توجه به اینکه در حال حاضر اصلی‌ترین و مهم‌ترین خریدار نفت ایران به‌حساب می‌آید، در صدر لیست تبادلات تجاری ایران قرار می‌گیرد. این کشور در ازای نفت ایران، بسیاری از کالاهای مرغوب و باکیفیت خود را به ایران وارد می‌کند. روابط تجاری ایران با چین به‌عنوان دولت دوست و همکار اهمیت زیادی دارد. کالاهای وارداتی از چین نقش مهمی در تامین کالاهای ایران دارند. طوری که بخش قابل توجهی از نیازهای کشور را تامین کنند. از طرفی کشور چین به‌ قدرتمندترین اقتصاد جهان در کنار کشور آمریکا تبدیل شده است. این موضوع نشان می‌دهد که معاملات و روابط تجاری با چین می‌تواند برای هر کشوری از جمله ایران مفید و سودمند باشد.

در حال حاضر در خانه‌ هر ایرانی مجموعه‌ای از لوازم چینی را مشاهده می‌کنید. حمل دریایی از چین از جمله روش‌های انتقال این کالاها به ایران است. تقریباً در هر سال میلیون‌ها تن بار به‌واسطه حمل و نقل دریایی از چین وارد ایران می‌شود.

هزینه و تعرفه قیمتی حمل دریایی از چین

عوامل مختلفی بر روی قیمت و تعرفه حمل دریایی از چین تاثیرگذار هستند. در واقع در مورد این قیمت و تعرفه نمی‌توان واضح سخن گفت و مبلغ خاصی را اعلام کرد. میزان حجم کالای انتقال داده شده، نوع بار، روش ارسال بار، نحوه بسته‌بندی، اندازه بار و… از جمله عواملی هستند که قیمت حمل دریایی از چین را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

برای حمل دریایی معمولاً از کانتینرهای دربستی یا اشتراکی استفاده می‌شود که هر کدام از این کانتینرها برای حمل کالا قیمت‌‌های متفاوتی دارند. به طور مثال اگر کانتینر 20 فوتی برای حمل کالا از چین به ایران انتخاب شود، هزینه‌های ارسال کالا نسبت به زمانی که از کانتینر 40 فوتی برای حمل کالا استفاده می‌شود، کمتر خواهد بود. طبیعی است که هر چه ظرفیت کانتینر بیشتر باشد، به همان نسبت قیمت حمل و نقل افزایش پیدا می‌کند. وزن بار، حجم بار، شرکت حمل و نقل، مسافت و نوع کانتینر از جمله مواردی است که بر روی تعرفه حمل دریایی از چین به ایران و دیگر نقاط جهان تاثیر می‌گذارد. گمرک، هزینه بسته‌بندی، مالیات و بیمه از دیگر مواردی هستند که تاثیر زیادی بر روی قیمت حمل دریایی از چین به ایران دارند.

مدت زمان حمل دریایی از چین

حمل دریایی از چین

برای مدت زمان حمل دریایی از چین نمی‎توان زمان دقیق و مشخصی ارائه کرد، زیرا این زمان ممکن است دستخوش عوامل مختلف قرار بگیرد. به طور کلی مدت زمانی که برای حمل واردات از چین به ایران تخمین زده می‌شود، حدود 30 تا 35 روز است. یعنی 30 تا 35 روز طول می‌کشد که کشتی بارگیری شده از چین به ایران برسد. واقعیت امر این است که در حمل و نقل‌های بین‌المللی امکان تخمین درست در مورد زمان حمل دریایی و… وجود ندارد. چرا که این نوع حمل و نقل تحت تاثیر عوامل مختلف قرار دارد. مدت زمان حمل دریایی از چین و دیگر کشورها را می‌توان به سه دوره تقسیم‌بندی کرد.

  • مرحله اول: عملیات مربوط به قبل از بارگیری کالاست.
  • مرحله دوم: طی مسیر کردن کشتی بارگیری شده از چین به ایران (طی کردن مسیر دریایی تا مقصد)
  • مرحله سوم: تخلیه کردن بار و اجرای امور مربوط به ترخیص کالا

مرحله اول: امور پیش از بارگیری

مدت زمان حمل دریایی از چین از زمان تنظیم قرارداد تا زمانی که کالا به دست تجار می‌رسد، نیازمند طی کردن مراحل فوق است.

از طرفی حمل دریایی از چین فقط شامل مسیر دریایی نیست. این کالاها قبل از بارگیری در کشتی، ابتدا مراحل زیر را برای دریافت مجوز و حمل کالا پشت سر می‌گذارند.

حمل دریایی از چین نیاز به تنظیم قرارداد با یک شرکت حمل بین‌المللی همچون لیان ویسمن دارد.

در مرحله بعدی، بار از فروشنده یا در بندر بارگیری دریافت خواهد شد (این مرحله با توجه به قرارداد اینکوترمز انجام می‌شود).

نوع حمل بار تاجران نیز با توجه به اینکه نوع کانتینر دربست یا خرده‌بار است، می‌تواند مدت زمان حمل دریایی از چین را تحت تاثیر قرار دهد.

در صورت نیاز، بسته‌بندی برای اقلام و کالاها انجام می‌شود. بسته‌بندی کالا نیز می‌تواند مدت زمانی را به‌ خود اختصاص دهد. البته این حمل ممکن است به روش فله‌ای انجام شود که در این صورت نیازی به بسته‌بندی وجود ندارد.

انجام اقدامات اداری، صدوربارنامه و امور گمرکی

لیان ویسمن می‌تواند به‌عنوان شرکت حمل بین‌المللی همکاری قابل توجهی با تاجران در زمینه حمل و ارسال کالا داشته باشد. این موضوع تسلط تجار را بر روی روند تجارت با چین افزایش داده و مدت زمان و هزینه انتقال کالا را کاهش می‌دهد.

مرحله دوم: طی کردن مسیر

بعد از طی کردن مرحله اول حمل دریایی از چین، وارد مرحله دوم می‌شویم. این مرحله اهمیت زیادی در مدت زمان حمل دریایی دارد و بیشترین زمان را دربر می‌گیرد.

با اینکه مدت زمان طی کردن مسیر چین به ایران 30 تا 35 روز است، اما بسیاری از عوامل این زمان را متاثر می‌کنند.

  • شرایط جوی: از جمله مواردی است که حرکت کشتی‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. حرکت کشتی‌ها ممکن است به خاطر وضعیت بد آب و هوایی به تعویق بیفتد.
  • مسائل و مشکلات روز: بیماری‌های واگیردار، تحریم، جنگ و عوامل پیش‌بینی نشده از دیگر مواردی هستند که می‌توانند مدت حمل کالا از چین به ایران را متاثر کنند.
  • توقف: ممکن است این کشتی در کشور هند توقف داشته باشد و چندین بار را تحویل دهد. این موضوع نیز به‌خودی‌خود زمان‌بر است.
  • زمان انتقال بار هم می‌تواند مدت زمان تحویل کالا را افزایش دهد. مثلاً در ایام کریسمس با توجه به افزایش انتقالات، زمان حمل کالا بیشتر می‌شود.
  • مقصد و مبدأ بارگیری در چین: اینکه بارگیری کالا از کدام بندر چین انجام می‌شود نیز در مدت زمان رسیدن کالا به ایران اهمیت دارد.

مرحله سوم: ترخیص کالا و تحویل بار

در مرحله سوم عملیاتی همچون ترخیص کالا، امور گمرک و… انجام می‌شود. برای انجام این امور بهتر است از خدمات شرکت متخصص و با تجربه همچون لیان ویسمن کمک بگیرید، در غیر این صورت مدت زمان تحویل کالا افزایش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: ارسال بار از ایتالیا

مزایای حمل بار دریایی از چین

هزینه حمل دریایی از چین پایین است. این موضوع به‌عنوان روابط تجاری و انجام معاملات مختلف می‌تواند برای کشورهای مختلف مفید باشد. با این حال، روش حمل و نقل نیز به‌اندازه نوع تجارت اهمیت دارد. اگر روش حمل کالا به‌درستی انتخاب شود، معاملات تجاری سود بیشتری نصیب طرفین معامله می‌کنند. واضح است که روش حمل و نقل درست، هزینه انتقال کمتر و امنیت بالا را برای حمل کالا فراهم می‌کند. در نتیجه این روش به‌عنوان روش مفید و درست به سایر روش‌های حمل ترجیح داده می‌شود. از طرفی در این نوع حمل، ممکن است امکان انتقال بار بیشتر وجود داشته باشد. این مسئله نیز در نوع خود سود بسیاری را نصیب ایرانیان می‌کند. حمل دریایی از چین یکی از روش‌های داد و ستد با کشور چین است. این روش مزایای زیادی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • مهم‌ترین دلیل برای مرسوم شدن واردات دریایی از چین معرفی می‌شود. امکان انتقال بار از چین به ایران از طریق حمل و نقل هوایی نیز وجود دارد، اما این حمل هزینه‌های بسیاری را به تجار تحمیل می‌کند. ضمن اینکه از سودمندی واردات کالا از چین می‌کاهد.
  • حمل و نقل هوایی در مدت کمی انجام می‌شود، با این حال اغلب افراد با توجه به پایین بودن هزینه حمل دریایی از چین، این نوع انتقال را به حمل هوایی ترجیح می‌دهند. کاهش هزینه حمل دریایی از چین باعث شده این روش به‌عنوان یک روش‌ ایده‌آل و بسیار مقرون‌به‌صرفه برای حمل کالا معرفی شود.
  • مزیت دوم حمل دریایی از چین این است که این روش امکان حمل کالاهای زیادی را برای کشور ایران فراهم می‌کند. این در حالی است که اولاً امکان حمل این مقدار کالا در انتقال هوایی وجود ندارد. ثانیاً در صورت امکان حمل مقدار کالای زیاد، هزینه بسیاری بابت حمل هوایی گرفته می‌شود.
  • حمل هوایی از چین با محدودیت‌های به مراتب بیشتری همراه است، از جمله اینکه با این نوع بارگیری، نمی‌توان کالاهای سنگین را جابه‌جا کرد. این در حالی است که برای حمل دریایی از چین به ایران، کشتی‌های غول پیکر و بزرگی وجود دارند که امکان جابه‌جایی انواع کالاها آن هم در تعداد زیاد را فراهم می‌کنند. طوری که گاهی وزن این انتقالات به چند 100 تن نیز می‌رسد.
  • فاصله ایران و چین نسبتاً زیاد است و همین موضوع برای دو کشور امکان حمل و نقل زمینی را از بین می‌برد. در واقع موقعیت جغرافیایی ایران و چین نشان می‌دهد که حمل کالا به روش زمینی بین ایران و چین با چالش و دشواری‌های بسیاری همراه است. همین موضوع باعث شده درصد کمی از کالاهای چین از طریق حمل زمینی به ایران وارد شوند.
حمل دریایی از چین

خدمات حمل دریایی از چین در شرکت لیان ویسمن

لیان وسیمن یک شرکت حمل بین‌المللی و کشتیرانی است که خدمات مختلفی در زمینه حمل دریایی از چین به ایران ارائه می‌کند. حمل و نقل و واردات دریایی از چین برای بسیاری از تجار سودآور است، چون هزینه این حمل و نقل با توجه به سود زیادی که از واردات کالا و تجارت با چین نصیب تجار می‌شود، بسیار ناچیز است. شرکت حمل بین‌المللی و کشتیرانی لیان ویسمن شرایطی را برای شرکت و دولت‌های بزرگ فراهم می‌کند که بتوانند کالای خود را در کمترین زمان، با پایین‌ترین قیمت و بالاترین امنیت تحویل بگیرند. این شرکت ضمانت سالم رسیدن کالا به مقصد و تامین امنیت بار را نیز به مشتریان ارائه می‌کند، بنابراین زمانی که خدمات مربوط به حمل دریایی از چین را به شرکت حمل بین‌المللی و کشتیرانی می‌سپارید، جای هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد.

تاجران، شرکت‌ها و دولت‌های بزرگ می‌توانند اقدامات عملیاتی و اسنادی حمل هوایی، حمل دریایی، حمل ریلی و حمل زمینی را به شرکت حمل بین‌المللی و کشتیرانی لیان ویسمن بسپارند. دفتر رسمی این کشور در ایران است، اما این شرکت نمایندگان خود را در کشورهایی نظیر امارات نیز مستقر کرده است. تمام این موارد برای اجرای اهداف تجاری به شکل بهتر و ارائه تسهیلات به‌موقع به مشتریان است.

یکی از مواردی که در حمل دریایی از چین اهمیت زیادی دارد، ترخیص کالاست. برای ترخیص کالاهای وارداتی نیاز به افراد متخصص به شدت احساس می‌شود. این افراد از اتلاف وقت، تحمیل هزینه بیشتر به کالاها و… جلوگیری کرده و هزینه‌های واردات را مقرون‌به‌صرفه می‌کنند. شرکت حمل بین‌المللی و کشتیرانی لیان ویسمن به‌عنوان یک متخصص حرفه‌ای، با تجربه و آشنا با امور گمرکی شرایط آسان برای حمل دریایی از چین را فراهم می‌کند و معاملات  تجاری را سودآورتر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: نکات مهم در مورد شرکت حمل و نقل بین المللی

جمع‌بندی

حمل دریایی از چین نیاز به طی کردن مراحل مختلف از جمله بارگیری، انتخاب کانتینر، صدور بارنامه، بیمه ترخیص کالا و انجام امور گمرکی دارد. مدت زمان این حمل با توجه به بندر مبدأ و مقصد، نوع بارگیری، نحوه بسته‌بندی، نوع کانتینر انتخابی برای حمل و… متفاوت است. هزینه این حمل نیز با توجه به نوع کالا، نوع کانتینر، نوع بسته‌بندی، نوع شرکت حمل بین‌المللی، هزینه انبارداری چین و… کاملاً متفاوت خواهد بود. حمل واردات از چین به روش‌های هوایی، دریایی و گاهی حتی زمینی انجام می‌شود. با این حال حمل دریایی روش بهتری برای حمل کالا از چین است، زیرا امکان حمل کالاهای بیشتری را فراهم می‌کند، از طرفی هزینه کمتری دارد.

سوالات متداول

بله. اگر نوع کانتینر انتخابی از نوع خرده بار باشد، تاجر باید برای پر شدن کل ظرفیت کانتینر منتظر بماند، چون تا زمان پر نشدن کامل ظرفیت کانتینر، بارگیری به کشتی انجام نخواهد شد. در این حالت احتمال دارد که چند روز طول بکشد تا کانتینر به ظرفیت کامل برسد.

کانتینر از جمله مواردی است که در تخمین قیمت حمل دریایی از چین به ایران اهمیت زیادی دارد. قیمت این کانتینرها با توجه به میزان ظرفیت، بندر مقصد، بندر مبدأ، زمان بارگیری کالا و… متفاوت است. به‌عنوان مثال اگر بارگیری در روزهای کریسمس انجام شود، احتمالاً هزینه حمل کانتینر افزایش پیدا می‌کند. 

انبارداری در چین یکی از مواردی است که بر روی قیمت حمل دریایی از چین تاثیر دارد. ممکن است یک تاجر، دولت یا شرکت بزرگ قصد خرید چندین کالا از چندین فروشگاه یا شرکت بزرگ چینی را داشته باشد. در این صورت تاجر به یک مکان مناسب برای نگهداری اقلام خریداری شده نیاز دارد، چرا که با توجه به متعدد بودن کالاها و به تبع آن تعداد صاحب کالاها، امکان تحویل یکجا کالا در یک زمان وجود ندارد. شرکت‌های انبارداری در چین همچون لیان ویسمن با قیمت بهینه، مقرون‌به‌صرفه و ضمانت تامین سلامت و امنیت کالا اقدام به نگهداری انواع کالاها می‌کنند.

اگر تاجری قصد رابطه تجاری، انجام معامله یا وارد کردن کالایی را از چین داشته باشد، بهتر است ابتدا نمونه کالا را سفارش دهد. واقعیت امر این است که سفر به چین با توجه به موقعیت جغرافیایی و مسافتی که نسبت به ایران دارد، بسیار سخت و دشوار است. یکی از بهترین اقدامات برای تاجران پیش از سفارش کالا از چین این است که ابتدا نمونه کالای مورد نظر خود را دریافت کنند. شرکت بین‌المللی لیان ویسمن با توجه به وزن و نوع کالا نمونه کالای مورد نظر را از تولید‌کننده دریافت کرده و آن را به صورت DDP برای تاجران ارسال می‌کند.

بنادر چین با بنادر جنوب ایران حدود 5500 تا 6500 مایل فاصله دارند. این فاصله معادل 12000 کیلومتر است. اگر قرار باشد این فاصله با کشتی‌های اقیانوس‌پیما طی شود، این سفر حدود 18 تا 25 روز طول می‌کشد. این مدت زمان با در نظر گرفتن گره‌های دریایی، محاسبه شده است.

4.7/5 - (3 امتیاز)

خدمات

دسته‌ها

آخرین مقالات

آخرین دیدگاه‌ها

2 پاسخ

  1. سلام وقت خوش خواستم تشکرکنم از تیم خوبتون و پشتیبانی بسیار حرفه ای که دو کانتینر بنده به خوبی و سلامت به مقصد رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *