حمل بار ترافیکی

حمل بار ترافیکی

محموله های باری دارای دو نوع محموله ‌های عادی ( با ابعاد و وزن مناسب) و محموله هایی با بار ترافیکی (با ابعاد و وزن بیش از حد استاندارد) هستند. هر کدام از انواع بار ها، شرایط و قوانین خاصی را در حمل و نقل می طلبند. در این میان حمل بار ترافیکی به دلیل داشتن محموله های بزرگ‌ و سنگین تر به رعایت قوانین دقیق و پیچیده تری نیاز دارد. رعایت اصول و قوانین حاکم بر حمل‌ و نقل بار های ترافیکی بدون شک از ایجاد خسارات مالی و جانی پیشگیری می‌ کند. تا ادامه این مقاله ما را همراهی نمایید تا با بار‌ های ترافیکی و قوانین حمل و نقل آن ها بیشتر آشنا شویم.

بار ترافیکی چیست؟

بار ترافیکی به بار های اطلاق می شوند که عرض، طول (ارتفاع) و وزن کلی آن ها بیش از حد استانداردِ تعریف شده باشد که در این صورت تجهیزات و تمهیدات مخصوصی برای حمل و نقل آن ها نیاز خواهد بود. انواع خودرو های باربری و کامیون ها برای حمل بار ترافیکی استفاده می‌شوند. تریلی کفی، بوژی کشی و تریلی کمرشکن از جمله وسایل نقلیه مورد استفاده در حمل بار های سنگین با ابعاد بسیار بالا هستند که هر کدام با توجه به وزن و ابعاد محموله انتخاب می شوند.

در نظر داشته باشید، وزن مجاز 40 تن، عرض مجاز 2.6 متر و ارتفاع مجاز 4.5 متر برای محموله های عادی است. اگر محموله مورد نظر از مقادیر یاد شده، بیشتر باشد در این  صورت مشمول اخذ محموله حمل بار ترافیکی می‌شود. در مجموع بار های ترافیکی دارای سه دسته هستند که شامل بار ترافیکی سنگین، بار ترافیکی سبک و بار ترافیکی عادی می شوند.

  • بار ترافیکی سنگین: از انواع بار‌ های ترافیکی، بار ترافیکی سنگین هستند که وزن و ابعاد بسیار بالایی دارند. اغلب برای حمل و نقل این نوع بار ها از وسیله نقلیه ای به نام بوژی کشی (هزار چرخ) استفاده می شود. هزار چرخ ها قابلیت تحمل وزن بالای 96 تن داشته و همچنین می‌توان طول آن ها را بر حسب طول محموله تغییر داد و به تجهیزات حمل ایمن نیز مجهز هستند.
  • بار ترافیکی سبک: انواع محموله هایی با وزن نسبتا سبک ولی با حجم بسیار بالا هستند که اغلب حمل و نقل آن ها با تریلی کفی صورت می گیرد.
  • بار ترافیکی عادی: انواع محموله هایی با وزن و ابعاد کمی بالا تر از حد مجاز هستند. اگر حمل و نقل این نوع بار ها با تریلی کمرشکن جنبه ایمنی نداشته و حتی مقرون به صرفه نباشد، در این صورت با تعیین مجوز حمل بار ترافیکی از تریلی کفی برای حمل آن ها استفاده می شود.

قوانین حمل بار ترافیکی

برای حمل و نقل بار های ترافیکی، قوانین متعددی وضع شده است که در ادامه به مهم‌ترین آن ها خواهیم پرداخت:

محدودیت بیرون زدگی محموله

محموله ترافیکی، نباید از نظر طولی از دو طرف وسیله نقلیه حامل بیرون زده شود. برای تریلی، کمتر از ۵ متر و برای کامیون، کمتر از ۳ متر از مرکز محور اصلی، به عنوان محدودیت بیرون زدگی بار در نظر گرفته می شود.

محدودیت ارتفاع

طول محموله نباید بیش از 4.5 متر باشد. همچنین محل عبور وسیله نقلیه باید از معابری صورت گیرد که محدودیت ارتفاع در آن وجود ندارد، در این صورت جایگزین کردن معبر حتمی خواهد بود.

اخذ مجوز بار ترافیکی

حمل بار ترافیکی باید توسط شرکت هایی صورت گیرد که مجوز های قانونی در جهت حمل و نقل ‌بار ترافیکی را دارند. این شرکت ها باید قبل از صدور پروانه و مجوز حمل بار ترافیکی، جاده‌ ها، پل ها و معابر اصلی و فرعی را بررسی کرده و اطلاعات محدودیت ارتفاع وسیله نقلیه حامل بار در مسیر‌ ها را به دست آورند.

محدودیت زمانی حمل بار ترافیکی

حمل‌ بار ترافیکی قبلِ نیم ساعت از غروب خورشید و نیم ساعت بعد از طلوع خورشید مجاز خواهد بود. در موارد استثنا چون احتمال خطر در تردد روز، حمل بار ترافیکی در شب با اخذ مجوز امکان پذیر است. اگر محموله مورد نظر وزن، طول کل، ارتفاع و عرض به ترتیب بیش از 40 تن، بیش از 19 متر، کمتر از 4.8 متر و بالا تر از ۳ متر نداشته باشد، امکان تردد در شب را نیز خواهد داشت.

محدودیت عبور از برخی پل ها

در مجموع محموله هایی با بار های ترافیکی محدودیت عبور و مرور از برخی پل ها دارند  و نباید از آن ها گذر کنند که در این صورت می توانند از کنارگذر پل استفاده نماید. اگر امکان عبور از کنارگذر پل به هر علتی وجود نداشته باشد، جایگزین کردن مسیر حتمی خواهد بود. اگر وسیله نقلیه حمل بار قرار است از کنارگذر پل عبور نماید، باید ۳ روز قبل این موضوع به اداره راه و ترابری منطقه اطلاع داده شود تا تمهیدات لازم در این خصوص به طور کامل اجرا شود.

بیشتر بخوانید: ارسال بار به خارج از کشور

از دیگر قواعد مهم به غیر از قوانین کلی یاد شده در بالا در حمل بار ترافیکی، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • استفاده از تجهیزات ایمنی استاندارد و مناسب توسط وسیله نقلیه حامل بار ترافیکی.
  • رعایت سرعت مجاز توسط راننده حمل بار و استراحت کافی در طول مسیر مبدا و مقصد.
حمل بار ترافیکی

نکاتی درباره بارهای ترافیکی فوق سنگین

برخی از محموله های ترافیکی از شرایط ویژه تری برخوردارند که در این صورت برای حمل و نقل آن ها نیاز به اتخاذ نکاتی با ایمنی بالا تری خواهد بود. داشتن وزن سنگین و فوق سنگین از جمله شرایط ویژه ای است که برخی از محموله های ترافیکی دارا هستند در این صورت اسکورت وسیله نقلیه با یک یا دو خودرو از جمله نکات قابل اهمیت خواهد بود.

  • اگر وزن محموله بیش از 50 تن باشد ، 1 خودرو باید وسیله نقلیه حمل کننده بار را اسکورت کند.
  • اگر وزن محموله بیش از 62 تن باشد، 2 خودرو، وسیله نقلیه مورد نظر را به عنوان اسکورت همراهی خواهند کرد.
  • خودرو هایی که وظیفه اسکورت وسیله نقلیه حمل بار ترافیکی را بر عهده دارند، باید سواری یا وانت باشند. به کار گیری خودرو هایی با اندازه بزرگ چون مینی بوس و ون مجاز نخواهد بود.
  • مجهز بودن خودرو های اسکورت به تجهیزاتی چون چراغ گردان، تابلو احتیاط، چراغ چشمک زن، پرچم های شبرنگ قرمزی از جمله الزامات است.
  • خودرو های اسکورت باید فاصله 150 متر از جلو و 100 متر از عقب را با وسیله نقلیه حمل کننده بار حفظ نمایند.

نکته: علاوه بر وزن فوق سنگین، اگر بار های ترافیکی دارای طول بیش از ۲۰ متر باشند باید یک خودرو اسکورت وسیله نقلیه حامل بار را همراهی نماید. همچنین در صورتی که طول بار بیشتر از ۲۲ متر است، خودرو اسکورت به دو خودرو افزایش پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: ارسال بار به کشورهای همسایه ایران

هزینه و کرایه محموله ترافیکی

هزینه و کرایه محموله ترافیکی با در نظر گیری فاکتور های متعددی قابل تعیین است. در این بین از جمله عوامل موثر در هزینه حمل بار ترافیکی، می تواند شامل نوع بار ترافیکی (سنگین، سبک و عادی)، مبدا و مقصد بار و نوع وسیله نقلیه حامل بار ( تریلی کمر شکن، تریلی، بوژی کشی یا همان هزار چرخ) باشند. از طرفی تبصره های مختلف چون فوق سنگین بودن بار ترافیکی، مسیر و معابر انتقال با شرایط و مقررات پیچیده  که نیاز به اتخاذ تمهیدات و بررسی های گسترده از طرف شرکت حمل و نقل مورد نظر دارد، می تواند بر افزایش هزینه محموله ترافیکی ختم شود.

حمل بار ترافیکی در شرکت لیان ویسمن

بار های ترافیکی همواره دارای ارزش مالی بالایی هستند و همین مورد، باعث شده انتخاب یک شرکت حمل و نقل معتبر که بر تمام قوانین و استاندارد های ملی و بین المللی حمل بار متعهد است، بسیار حائز اهمیت باشد. شرکت لیان ویسمن به عنوان معتبر‌ ترین شرکت های حمل و نقل  که در سطح ملی و بین المللی فعالیت دارد، حمل بار های ترافیکی را با رعایت قوانین تایید شده از طرف سازمان راهداری و وزارت راه و با اخذ مجوز و پروانه های رسمی و ارائه بیمه نامه معتبر در سریع تر زمان ممکن به انجام می‌رساند. به یاد داشته باشید، تبعیت از قوانین و قواعد سفت و سختِ شیوه‌نامه‌های استاندارد جهانی در حمل و نقل محموله ها از جمله اصولی کاری شرکت لیان ویسمن در جهت حمل انواع بار به خصوص بار‌های ترافیکی است.

حمل بار ترافیکی

سوالات متداول

اگر بار مورد نظر از نظر وزن، ارتفاع و عرض مجاز که به ترتیب، 40 تن، 4.5 متر و 2.6 متر تعریف شده است، بیشتر باشد، اخذ مجوز حمل بار ترافیکی باید صورت گیرد.

محدودیت بیرون زدگی بار، محدودیت زمانی حمل بار، کسب مجوز های حمل بار ترافیکی و محدودیت ارتفاع بار و هماهنگی آن با مسیر های حمل بار، از جمله مهم‌ترین قوانین وضع شده در حمل و نقل بار های ترافیکی است.

بله، در حمل بار های ترافیکی فوق سنگین علاوه بر رعایت قوانین مربوط به حمل محموله‌های ترافیکی، استفاده از تمهیداتی چون اسکورت وسیله نقلیه حامل محموله الزامی خواهد بود.

4.6/5 - (5 امتیاز)

خدمات

دسته‌ها

آخرین مقالات

آخرین دیدگاه‌ها

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *