نرخ های حمل کانتینری کشتیرانی

هنگامی که تجار بارهای فراوان و سنگین را باید در فواصل بین‌المللی جابجا کنند،  بهترین گزینه برای آنان حمل و نقل دریایی است. حمل و نقل دریایی از ویژگی‌های مثبت فراوانی مانند ظرفیت بزرگ ناوگان، کاهش هزینه‌ها، کارایی بالا و کاهش آلودگی محیطی برخوردار است.

مناسب بودن هزینه حمل بار با کشتی از یک سو و بسته‌بندی آسان بدون نیاز به نیروی انتقال بار ماهر و کشتی‌های ویژه از دیگر مزایای این شیوه جابجایی بار است. همچنین در حمل و نقل دریایی کنترل سفرها آسان‌تر است، بارها با تأخیر کمتری به مقصد می‌رسند، اتلاف و هدر رفت یا به عبارتی احتمال آسیب به بار کمتر است و تأمین امنیت به شکل موثرتری انجام می‌گیرد.

 واضح است که حمل و نقل دریایی مانند هر نوع ترانزیت دیگری ممکن است برای فرد یا شرکت ضرر هم به دنبال داشته باشد؛ به همین دلیل هنگام تعیین زمان استفاده از شیوه حمل و نقل دریایی باید عوامل اقتصادی، زمان دقیق و عوامل محیطی تأثیرگذار را در نظر گرفت و با ارزیابی دقیق شرایط، تصمیم به جابجایی بار با کشتی و از طریق دریا گرفت. اما به طور کلی به خاطر مزایای بالا، حمل و نقل دریایی همواره به‌عنوان گزینه‌ای بهتر نسبت به حمل و نقل هوایی یا زمینی در نزد تجار و سرمایه گذاران بزرگ در نظر گرفته می‌شود.

نرخ های حمل کانتینری کشتیرانی چگونه تعیین می شود؟

برای حمل و نقل دریایی نیاز است که با نرخ های حمل کانتینری کشتیرانی آشنا شوید. در صنعت حمل و نقل بین‌المللی، کریر Carrier  ، ‌شرکتی است که انتقال بارها و محموله‌های مختلف از کشور مبدا به کشور مقصد را بر عهده دارد. به بیان بهتر، شرکت‌هایی که وظیفه حمل و نقل فیزیکی کالاهای مختلف با وسایل نقلیه خود را دارند، ‌کریر نامیده می‌شوند. شرکت‌های کریر، مالک وسایل نقلیه‌ای مانند کشتی، هواپیما،‌ کامیون و تمام وسایل نقلیه ریلی و جاد‌ه‌ای، هستند. پس می‌توان گفت شرکت‌های کشتیرانی، ایرلاین‌های مختلف، شرکت‌های مرتبط با حمل و نقل جاده‌ای و ریلی همه زیر مجموعه‌های شرکت‌های کریر هستند. کریرها باید زیر نظر قانون کشور خود و قوانین بین‌المللی باشند. از مزایای کریر در حمل و نقل بین‌المللی می‌توان به حفظ ترتیب بارگیری و تخلیه بارها، کاهش احتمال خسارت به کالاها و اطمینان از رسیدن بار به مقصد، بدون خسارت و مشکل اشاره کرد. با بررسی وظایف شرکت کریر، می‌توان تفاوت کریر و فورواردر را  فهمید.

 

محاسبه نرخ حمل بار با کشتی به چه عواملی بستگی دارد؟

دو مورد از عواملی که در تعیین هزینه‌های حمل و نقل بار با کشتی تأثیرگذار هستند را در بخش قبلی با هم مرور کردیم. گفته شد نوع باری که با کشتی حمل می‌شود، از جمله عوامل اساسی در تعیین نرخ حمل است. بارهای سنگین و حجیم معمولاً هزینه بیشتری دارند نسبت به بارهای سبک و حجم کم.

همچنین  فاصله و مسیری که با کشتی طی می‌شود نیز در نرخ‌ های حمل کانتینر دریایی تأثیرگذار است. مسیرهای بلندتر بیشترین هزینه را ایجاد می‌کنند، به علاوه وجود موانع مانند شیب دریا و شرایط جوی نیز می‌توانند هزینه حمل را بالا ببرند.

اما عوامل دیگری نیز در محاسبه نرخ حمل بار با کشتی دخیل هستند:

  • نوع کشتی

نوع کشتی که بار را حمل می‌کند نیز در تعیین نرخ حمل بار تأثیرگذار است. کشتی‌های بزرگ‌تر معمولاً هزینه بیشتری نسبت به کشتی‌های کوچک‌تر دریافت می‌کنند.

  • شرایط بازار

 حجم عرضه و تقاضا در بازار حمل و نقل  بر روی نرخ حمل بار نیز تأثیر می‌گذارد. اگر تجار بار زیادی برای حمل داشته باشند، نرخ حمل هم  بالاتر می‌رود، در حالی که چنانچه تعداد کشتی‌های یک شرکت حمل و نقل بیشتر از تقاضای تجار برای نقل و انتقال باشد، نرخ حمل ممکن است کاهش یابد. در نتیجه باید توجه داشت که محاسبه نرخ حمل بار با کشتی یک فرآیند پیچیده است و عوامل بسیاری می‌توانند در آن تأثیرگذار باشند. بنابراین استفاده از شرکت‌های حمل و نقل معتبر و مطالعه دقیق این عوامل باعث می‌شود تا تخمین صحیحی از نرخ‌ حمل کانتینری کشتیرانی به‌دست آورید.

ابعاد مناسب برای کانتینر حمل بار دریایی

کانتینرهای حمل بار دریایی نقش اصلی را در جابجایی و حمل و نقل بین المللی بارها و کالاها ایفا می‌کنند. در این راستا، ابعاد استانداردی برای کانتینرهای حمل بار دریایی تعیین شده است که بر همان اساس، کانتینرها ساخته می‌شوند و برای ترانزیت از آن‌ها استفاده می‌شود. استانداردهای بین‌المللی ابعاد مناسب برای کانتینرهای حمل بار دریایی را بر اساس طول، عرض و ارتفاع تعیین می‌کند. متداول‌ترین ابعاد این کانتینرها شامل 20 فوت، 40 فوت و 45 فوت طول است. بدیهی است هرچه کانتینری با ابعاد بزرگ‌تر بخواهید، نرخ‌ های حمل کانتینری کشتیرانی نیز بیشتر خواهد بود.

 طراحی کانتینرها به گونه‌ای است که امکان جا به جا شدن و انبار کردن انواع بارها را داشته باشند. این کانتینرها مجهز به درهای بزرگ و صفحات پشتی قوی هستند تا بارها به راحتی و با امنیت بیشتر وارد و خارج شوند. به‌غیر از ابعاد، استحکام و متریال به کار رفته از دیگر عوامل مهم در طراحی این کانتینرها هستند. بنابراین علاوه بر نگهداری و حمل و نقل، حفظ امنیت بار در طول سفرهای دریایی نیز بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: در مورد سایت گمرک بندرعباس چه می دانید؟

نکات مهم برای محاسبه حمل بار دریایی

نکاتی وجود دارد که هنگام حمل بار با کشتی  به منظور حفظ سلامت بار و جلوگیری از هرگونه خسارت در طول ترانزیت دریایی باید مورد توجه قرار گیرد. اولین نکته مهم در محاسبه حمل بار دریایی، انتخاب نوع کانتینر مناسب است. شما به عنوان تاجر باید نوعی از کانتینر را انتخاب کنید  که برای بار شما مناسب است. به عنوان مثال، اگر بار شما قابل فاسد شدن است، یعنی محموله دارو یا مواد غذایی دارید، کانتینر انتخابی شما باید دارای یخچال باشد.

همچنین باید وزن و اندازه دقیق بار را بدانید تا بتوانید بیشترین استفاده را از فضای کانتینر ببرید و نرخ‌ حمل کانتینری کشتیرانی را کاهش دهید.

 نکته دیگری که در محاسبه حمل بار دریایی مهم است، هزینه دموراژ است که چنانچه بار خود را به موقع در مقصد ترخیص نکنید، ملزم به پرداخت هزینه اضافی هستید.

 متدهای بسته‌بندی مناسب نیز در محاسبه حمل بار دریایی بسیار مهم هستند. باید از بسته‌بندی اصولی برای کاهش خطر آسیب به بار استفاده کنید.

بنابراین باید در نظر بگیرید که ارزیابی صحیح و انتخاب مناسب شرکت حمل و نقل دریایی نقش مهمی در محاسبه حمل بار  دارد. باید به صلاحیت و تجربه شرکت‌های حمل و نقل توجه کنید و در نهایت شرکتی را انتخاب کنید که بتواند به بهترین شکل ممکن بار شما را حمل کند و مناسب‌ترین نرخ‌ های حمل کانتینری کشتیرانی را داشته باشد.

چه هزینه های جانبی به جز نرخ‌ های حمل کانتینری کشتیرانی پیش روی شماست:

هزینه های جانبی در حمل بار به شیوه دریایی به هزینه‌هایی اطلاق می‌شود که در ابتدای برنامه حمل و نقل محاسبه نشده است،  اما در پایان ملزم به پرداخت آن هستید. به عنوان مثال، پس از رسیدن محموله شما به مقصد ممکن است شما با فاکتوری از:

  • هزینه‌های بارگیری
  • هزینه تخلیه بار
  • هزینه‌های بیمه بار
  • هزینه‌های ذخیره سازی کالا (انبار کردن)

مواجه شوید. همچنین معمولا از صاحب بار با توجه به ابعاد کشتی، چک‌هایی به عنوان ضمانت دریافت می‌شود که پس از تسویه، می‌توانید آن‌ها را پس بگیرید. برای هزینه‌های جانبی حمل بار دریایی، همواره مبلغی را در نظر بگیرید. بهتر است با شرکت‌هایی وارد مذاکره شوید که نرخ‌ حمل کانتینری کشتیرانی دقیقی را به شما اعلام می‌کنند و حتی هزینه‌های جانبی را هم در کنار مخارج اصلی به عنوان یک بسته کامل در نظر می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: حمل دریایی به اروپا

سوالات متداول

نرخ های حمل کانتینری کشتیرانی بر اساس نوع بار، مقدار آن، مبدا و مقصد ترانزیت، نوع کشتی، عرضه و تقاضا و شرایط بازار تعیین می‌شود.

برای هزینه‌های جانبی حمل بار دریایی، همواره مبلغی را در نظر بگیرید. بهتر است با شرکت‌هایی وارد مذاکره شوید که نرخ‌ های حمل کانتینری کشتیرانی دقیقی را به شما اعلام می‌کنند و حتی هزینه‌های جانبی را هم در کنار مخارج اصلی به عنوان یک بسته کامل در نظر می‌گیرند. هزینه‌های جانبی مانند بارگیری، تخلیه، بیمه و انبارداری همواره وجود دارد.

به علت سرعت انتقال، امنیت بالاتر و هزینه کمتر همواره ترانزیت دریایی یکی از شیوه‌های مورد علاقه تاجران برای انتقال کالاست.

به این مقاله امتیاز دهید.

خدمات

دسته‌ها

آخرین مقالات

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *