حمل فول تراک یا FTL

حمل فول تراک

حمل و نقل زمینی یکی از قدیمی‌ترین و ابتدایی‌ترین روش‌هایی است که بین کشورهای مختلف انجام می‌شود. مسلماً این نوع حمل و نقل به زمان زیادی نیاز دارد. با این حال در برخی از موارد و بین برخی از کشورها به‌عنوان بهترین روش برای حمل و نقل معرفی می‌شود. این موضوع می‌تواند به دلایل مختلف از جمله حمل بار گسترده، قیمت ارزان حمل و نقل یا حتی نزدیکی مسافت باشد. حمل فول تراک یا FTL یکی از مهم‌ترین روش‌های حمل بار زمینی به حساب می‌آید.

حمل و نقل زمینی یا فول تراک

با وجود اینکه تکنولوژی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما هنوز هم حمل فول تراک یکی از روش‌های اصلی برای حمل و نقل است. بسیاری از تاجران، دولت و شرکت‌های بزرگ برای واردات یا صادرات کالاها یا سفارش محصولات خود از این روش استفاده می‌کنند. ممکن است این روش با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور واردکننده یا صادرکننده، نوع کالا، نحوه دسترسی، مدت زمان حمل و نقل، هزینه حمل و نقل و… بهترین روش برای حمل و نقل باشد.   

حمل زمینی روشی برای حمل و نقل انواع کالاها، انسان و… است. در واقع هیچ‌گونه محدودیتی در مورد حمل و نقل زمینی وجود ندارد. طوری که می‌توان کلیه کالاها را به روش زمینی حمل و نقل کرد. در حمل و نقل زمینی مجموعه‌ای از کالاها، انسان‌ها و… به مسافت‌های طولانی فرستاده می‌شوند.

در حمل فول تراک از کامیون برای انتقال کالا و حمل بار استفاده می‌شود. این نوع کامیون‌ها تنها با بار یک مشتری به شکل کامل بارگیری می‌شوند. عبارت فول تراک برای توصیف حمل و نقلی استفاده می‌شود که بارگیری آن تمام فضای کامیون را در بر بگیرد. به طور مثال اگر قرار باشد یک شرکت تولید‌کننده ارسال کالا داشته باشد، برای حمل فول تراک نیاز دارد تا یک کامیون را به شکل کامل رزرو کند.

حمل فول تراک برای آن دسته از مشتریان و تاجرانی مناسب است که کالاهای زیاد و انبوه را صادر یا وارد می‌کنند. چرا که در این نوع حمل ظرفیت کل کامیون برای بار یک مشتری رزرو می‌شود، بنابراین افرادی که سفارش کالای انبوه داشته‌اند، از این نوع حمل و نقل بیشترین سود را می‌برند. به طور کلی تولید‌کنندگان، عمده‌فروشان و افرادی که با محصولات و کالاهای انبوه سروکار دارند، از حمل فول تراک استقبال می‌کنند، زیرا این حمل برای آن‌ها مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی خواهد بود.

مزایای حمل زمینی فول تراک

اگر چه در حمل و نقل زمینی نیز خطرات و اتفاقاتی وجود دارد که می‌تواند سلامت و ایمنی کالاها را به خطر بیندازد، اما با این وجود، این روش نسبت به حمل دریایی و هوایی کمترین خطر را دارد. از طرفی سرعت جابجایی در این نوع حمل بالاست و صاحبان محموله می‌توانند بار خود را به‌سرعت تحویل بگیرند. در روش حمل و نقل زمینی می‌توان تعداد کالاهای بیشتری را بارگیری کرد. این در حالی است که حمل هوایی با محدودیت زیادی همراه است. در روش حمل و نقل زمینی دیگر از سایر روش‌ها برای حمل بار کمک گرفته نمی‌شود. در واقع یک روش برای حمل به کار گرفته می‌شود و آن حمل و نقل زمینی است.

بارگیری در حمل و نقل به‌راحتی انجام می‌شود. این بارگیری برای حمل دریایی و هوایی به مراتب سخت و زمان‌بر خواهد بود. نکته مهم دیگر اینکه روش حمل و نقل زمینی یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین روش‌های حمل و نقل در سراسر دنیاست، چون این نوع حمل فقط دسترسی به جاده و راه‌های مختلف نیاز دارد. کشورهایی مانند آمریکا، چین و روسیه بخش قابل توجهی از کالاهای خود را با حمل زمینی انتقال می‌دهند. بسته‌بندی کالا یکی از مواردی است که در حمل هوایی و دریایی بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، چرا که در این نوع انتقالات، احتمال وارد شدن آسیب به کالا بیشتر است. در حالی که حمل زمینی فشار کمتری به کالا وارد می‌کند.

بارگیری در روش حمل و نقل زمینی از درب انبار مبدأ انجام می‌شود. این موضوع سرعت انتقال بار را افزایش می‌دهد، ضمن اینکه تخلیه بار نیز در درب انبار مقصد انجام خواهد شد. تمام این موارد بارگیری و تخلیه بار را راحت‌تر می‌کنند. حال آنکه در روش حمل دریایی و حمل هوایی برای بارگیری نیاز به حمل واسطه‌ای وجود دارد. همچنین برای تخلیه نیز باید انتقال بار تا مقصد مورد نظر انجام شود.

بیشتر بخوانید: نکاتی مهم درباره حمل دریایی از چین

حمل و نقل FTL یا فول تراک چیست؟

FTL حمل فول تراک

حمل فول تراک شبیه به رزرو کانتینر دربست است. در این نوع حمل، یک کامیون کامل برای حمل محصول رزرو می‌شود. البته احتمال دارد این کامیون توسط کالاهای شما پر نشود. هر چند که در حالت مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی بهتر است این کامیون‌ها به شکل کامل پر شوند. در هر صورت هزینه رزرو کل کامیون از صاحب محموله دریافت خواهد شد. در بیشتر موارد بارگیری FTL   توسط خود شرکت‌های حمل بین‌المللی همچون لیان ویسمن انجام می‌شود تا آن‌ها بتوانند شرایط را کنترل کرده و از درگیر شدن کالاهای مشتریان شرکت با دیگر کالاها جلوگیری کنند.

حمل فول تراک برای افرادی که کالاهای جزئی، گزیده و چند پالتی دارند مناسب نیست، اما برای صاحبان کالاهای انبوه ارزان قیمت و ایده‌آل است. این نوع حمل فرصتی در اختیار تولید‌کنندگان بزرگ و… قرار می‌دهد تا حداکثر کالای خود را با قیمت اقتصادی و بهینه جابه‌جا کنند.

حمل فول تراک برای حمل آن دسته از کالاهایی که حساس، خطرناک، قیمتی و باارزش هستند، مناسب است. این نوع حمل با توجه به اینکه ظرفیتی معادل یک کامیون را پر می‌کند، می‌تواند برای حمل کالاهایی که نیاز به مراقبت دارند، ایده‌آل باشد.  

حمل و نقل LTL یا گروپاژ چیست؟

حمل و نقل گروپاژ یا LTL یک نوع حمل و نقل زمینی است که برای حمل کالاهای مختلف مورد توجه قرار می‌گیرد. این نوع حمل نیازی به پر کردن ظرفیتی معادل یک کامیون ندارد، بنابراین برای حمل‌های جزئی، کوچک، چند پالتی و خرده‌بار استفاده می‌شود. از حمل LTL نمی‌توان برای حمل و نقل‌های عمده یا حمل بارهای سنگین و زیاد استفاده کرد. ضمن اینکه اغلب کالاهای معمولی با این نوع حمل جابجا می‌شوند.

در حمل  LTL، یک تریلر مجموعه کالاهای خود را از حمل‌کننده‌های متعدد تحویل می‌گیرد، چون شرکت‌های مجزایی با این تریلر اقدام به حمل بار خود می‌کنند. در بیشتر موارد کسب و کارهای کوچک از این روش برای حمل بار استفاده می‌کنند. در واقع این کسب و کارها محدودیت بودجه‌ای دارند و از شرایط حمل و نقلی کمتری برخوردار هستند.

حمل فول تراک

تفاوت‌های حمل FTL و LTL

حمل FTL و LTL به‌عنوان 2 نوع روش هستند که برای حمل و نقل زمینی استفاده می‌شوند. با این وجود هر کدام از این 2 روش ویژگی‌های خاصی دارند. شناخت این ویژگی‌ها کمک می‌کند تا شما به‌عنوان تاجر و مشتری روش درست و مقرون‌به‌صرفه‌ای را برای حمل کالا انتخاب کنید. این نوع برنامه‌ریزی به شما کمک می‌کند تا معامله سودمندی داشته باشید و از تجارت لذت ببرید.

هزینه

یکی از پارامترهایی که باعث تفاوت حمل فول تراک و حمل گروپاژ می‎شود، میزان هزینه است. اگر شما قصد داشته باشید چند کانتینر پالت را در یک زمان مشخص ارسال کنید، در این صورت حمل LTL  نسبت به حمل FTL اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه خواهد بود. در این حالت، لازم نیست هزینه مربوط به کل ظرفیت کامیون را پرداخت کنید، بلکه فقط هزینه فضای استفاده شده در کامیون به شما تعلق می‌گیرد. متاسفانه تنها برخی از شرکت‌های حمل و نقل همچون لیان ویسمن ایمنی پالت‌ها را در زمان بارگیری کامیون با دیگر اقلام به‌خوبی تضمین می‌کنند. حمل فول تراک با توجه به اینکه ناگزیر به رزرو یک کامیون کامل هستید، گران‌تر از حمل LTL خواهد بود.  

مدت زمان حمل و نقل

زمان جابه‌جایی از دیگر مواردی است که باعث تفاوت حمل فول تراک و حمل LTL می‌شود. منظور از زمان جابجایی، مدت زمانی است که بعد از تحویل گرفتن کالا تا رسیدن به مقصد سپری می‎شود. در حمل گروپاژ، حمل و نقل زمینی به شکل مستقیم به مقصد انجام نمی‌شود. کامیون‌هایی که در حمل LTL استفاده می‌شوند، در طی مسیر چندین بار توقف داشته و بار دیگر مشتریان را تحویل می‌دهند. از این رو رانندگان حمل LTL زمان مشخص و دقیقی برای رسیدن به مقصد مورد نظر و تحویل بار ندارند. این در حالی است که در حمل فول تراک امکان پیش‎بینی و تخمین زمان تحویل بار وجود دارد، چرا که کامیون‌های FLT  تنها حامل بار یک مشتری هستند و فقط یک مسیر دارند. اگر چه حمل فول تراک نیز می‌تواند دستخوش عوامل مختلف از جمله شرایط جوی، حوادث و… قرار بگیرد، با این حال زمان دریافت محموله تقریباً ثابت است.

ایمنی بار

یکی دیگر از تفاوت‌های آشکار بین حمل فول تراک و حمل گروپاژ مربوط به ایمنی و سلامت کالاست. قطعاً سلامت و ایمنی کالا برای هر مشتری و هر صاحب محموله‌ای اهمیت زیادی دارد. متاسفانه حمل LTL با توجه به اینکه کامیون چندین بار تحت بارگیری و تخلیه قرار می‌گیرد، امنیت کمتری دارد، زیرا در بحبوحه‌ی بارگیری و تخلیه کالا، احتمال وارد شدن آسیب به دیگر کالاهای بارگیری شده وجود دارد. این مسئله در مورد کالاهای حساس، شکننده و آسیب‌پذیر اهمیت به مراتب بیشتری دارد. حمل FTL می‌تواند سلامت و ایمنی کالاهای بارگیری شده را به‌خوبی تضمین کند. این نوع کالاها به شکل مهر و موم شده بارگیری شده و بدون توقف به سمت مقصد حمل می‌شوند. اغلب لوازم حساس، شکننده و آسیب‌پذیر با حمل فول تراک بارگیری می‌شوند.

حمل فول تراک عملکرد و توزیع نقطه به نقطه دارد، یعنی در مبدأ بارگیری و در مقصد تخلیه انجام می‌دهد. زمانی که مشتریان محموله خود را با حمل فول تراک بار می‌زنند، کامیون به شکل مستقیم و بدون هیچ‌گونه توقفی به سمت مقصد نهایی حرکت خواهد کرد. در حمل LTL توزیع به شکل شعاعی است، یعنی ابتدا محموله‌های مختلف از تولیدکنندگان یا صاحبان محموله جمع‌آوری می‌شود. این جمع‌‌آوری ممکن است مربوط به یک بخش یا منطقه باشد. محموله‌های جمع‌آوری شده به مرکز پخش منتقل و در کامیون بارگیری خواهند شد. کامیون بعد از حرکت با توجه به اینکه چندین نوع محموله و کالا با فرستنده‌های مختلف را در بردارد، در چندین نقطه برای تخلیه و تحویل بار توقف می‌کند.   

جمع‌بندی

حمل زمینی از جمله روش‌هایی است که بسیار رایج و مرسوم است. این حمل به 2 روش FTL و LTL انجام می‌شود. در حمل فول تراک یا FTL یک کامیون به شکل کامل برای حمل بار یک مشتری رزرو می‌شود. این نوع حمل با توجه به رزرو ظرفیت کامل کامیون هزینه بیشتری را به خود اختصاص می‌دهد. با این حال سرعت حمل در این روش بیشتر است، چون بارگیری از یک مبدأ و تخلیه نیز در یک مقصد انجام می‌شود. در این نوع حمل، پر شدن کامیون ضرورتی ندارد. این نوع حمل برای بارهای خطرناک، شکننده، آسیب‌پذیر و حساس مناسب است. LTL یا حمل گروپاژ توسط کامیون انجام شده، اما این نوع بارگیری با مجموعه‌ کالاهای مشتریان مختلف پر می‌شود، بنابراین می‌تواند چندین مقصد و مبدأ داشته باشد. این نوع حمل نسبتاً زمان‌بر است، اما هزینه کمتری نسبت به FTL دارد.

بیشتر بخوانید: حمل بار هوایی از چین

FTL حمل فول تراک

سوالات متداول

  • اگر قصد دارید محموله کمتر از 12 پالت را همزمان با هم ارسال کنید، می‌توانید از حمل LTL کمک بگیرید.
  • اگر کالاهای شما از جمله کالاهایی است که نیاز به نظم و سازماندهی خاصی ندارد، می‌توانید از حمل گروپاژ استفاده کنید.
  • حمل LTL می‌تواند بسیار زمان‌بر باشد، این موضوع بسته به تعداد محموله‌ها و تعداد تولید‌کننده‌هایی که سفارش حمل بار دارند، متفاوت خواهد بود. هر چه بار کامیون از محموله‌های متنوع پر شده باشد، زمان بیشتری برای رسیدن به مقصد نیاز خواهد داشت، بنابراین حمل گروپاژ برای افرادی مناسب است که به‌موقع رسیدن یا زود رسیدن به مقصد برای آن‌ها اهمیت ندارد.
  • حمل گروپاژ نسبت به کامیون‌هایی که به شکل اختصاصی رزرو می‌شوند، کاملاً مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی است. این نوع روش حمل برای تاجران و مشتریانی مناسب است که به دنبال حمل کم هزینه هستند.
  • حمل فول تراک برای تاجرانی مناسب است که قصد دارند 12 کانتینر را به شکل همزمان ارسال کنند.
  • اگر قصد دارید محموله را در زمان مشخص دریافت کنید یا به‌موقع رسیدن محموله برای‌تان اهمیت زیادی دارد، حتماً از حمل فول تراک استفاده کنید.
  • حمل FTL قیمت بیشتری نسبت به LTL دارد. با این حال این روش با توجه به مزایایی که در اختیار افراد قرار می‌دهد، اقتصادی و مناسب است.
  • حمل فول تراک می‌تواند برای تاجرانی مناسب باشد که بار شکننده، حساس یا آسیب‌پذیر دارند.

FTL مخفف  Full Truck Load است و معنای حمل و نقل دربستی را تداعی می‌کند.

به این مقاله امتیاز دهید.

خدمات

دسته‌ها

آخرین مقالات

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *