کانتینر 40 فوت چیست؟

کانتینر 40 فوت

کانتینر ها به عنوان یک وسیله کاربردی حمل بار تلقی می شوند. درواقع کانتینر جعبه های فلزی با ابعاد مشخص هستند که به دلیل دوام و مقاومت بالا در برابر ضربه و رطوبت در حمل دریایی کاربرد فراوان دارند. کانتینر ها اغلب به صورت 20 و 40 فوت در نظر گرفته می شوند که کانتینر 40 فوت به دلیل اندازه و ابعاد بزرگ تر در صنعت حمل و نقل دریایی استفاده بیشتری دارد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با کانتینر 40 فوت بیشتر آشنا شویم.

مشخصات فنی کانتینر 40 فوت

کانتینر 40 فوت دارای مشخصات فنی منحربفردی است. از مهم‌ترین مشخصات این نوع جعبه حمل محموله، داشتن جنس از فلز (فولاد کور_تن) مقاوم و مستحکم خواهد بود. جنس مقاوم کانتینر 40 فوت، باعث می شود کالای حمل شده با آن در برابر نفوذ خاک، آتش، آب و حتی ضربه مصون باشد.

 همچنین کانتیتر‌ های 40 فوت با توجه به محموله ای که قرار است بارگیری کنند، می توانند از مشخصات فنی خاصی برخوردارند باشند. به عنوان مثال کانتینری که قرار است، محموله‌ های غذایی و فاسد شدنی حمل کنند متفاوت از کانینری خواهد بود که محموله قابل اشتعال خواهد داشت.

 

ابعاد کانتینر 40 فوت

کانتینر های 40 فوت با توجه به ابعادشان دارای دو نوع معمولی و های کیوب هستند که در ادامه به بررسی ابعاد هر کدام خواهیم پرداخت:

ابعاد کانتینر 40 فوت: ارتفاع متوسط

ابعاد کانتینر 40 فوت با ارتفاع متوسط عبارتنداز: 

  • طول خارجی: 12.192 متر
  • عرض خارجی: 2.438 متر
  • طول داخلی: 12.032 متر
  • عرض داخلی: 2.352 متر
  • ارتفاع خارجی: 2.591 متر
  • ارتفاع داخلی: 2.385 متر
  • ارتفاع درب: 2.280 متر
  • عرض درب: 2.343 متر
  • حجم داخلی: 67.5 متر مکعب

ابعاد کانتینر 40 فوت های کیوب: ارتفاع بلند

ابعاد کانتینر 40 فوت مدل های کیوب به شرح زیر است:

  • طول خارجی: 12.192 متر
  • طول داخلی: 03 متر
  • عرض داخلی: 2.352 متر
  • عرض خارجی: 2.438 متر
  • عرض درب: 2.343 متر
  • ارتفاع درب: 2.280 متر
  • ارتفاع خارجی:  869 متر
  • ارتفاع داخلی: 650 متر
  • حجم داخلی: 73.3 متر مکعب

بیشتر بخوانید: حمل کانتینر به چین

کانتینر 40 فوت

حجم کانتینر 40 فوت ویژه حمل دریایی

کانتینر 40 فوت ویژه حمل دریایی اگر از نوع ارتفاع متوسط باشد به طور تقریبی 67.5 متر مکعب حجم دارد. اما در صورتی که کانتینر مورد نظر از نوع های کیوب باشد، 73.3 متر مکعب حجم کلی و گنجایش آن خواهد بود.

طبق استاندارد جهانی که از طرف سازمان بین‌المللی حمل بار تعیین شده است. یک کانتینر 40 فوت خالی، حدود 3.8 تن وزن دارد. همچنین وزن نهایی کانتینر، همراه با وزن بار طبق استاندارد باید حدود 30.48 تن باشد. پس می توان گفت یک کانتینر 40 فوتی، قادر است محموله هایی به وزن 26.6 تن را جا به جا کند.

انواع کانتینر 40 فوت

علاوه بر اینکه کانتینر 40 فوت از لحاظ ارتفاع دارای دو نوع متوسط و های کیوب است؛ از نظر کاربری نیز می تواند انواع مختلف داشته باشد. درواقع نوع کاربری کانتینر تعیین می کند که چه نوع محموله ای برای حمل با آن مناسب تر خواهد بود. از جمله انواع کانتینر می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

کانتینر سرباز

کانتینر سرباز یکی از انواع کانتینر های 40 فوتی بوده که همان گونه که از اسم آن مشخص است، این نوع کانتینر ها سقف ندارند. برای حمل و نقل محموله هایی با ارتفاع بسیار، کانتینر سرباز بهترین گزینه خواهد بود. از آنجا که این کانتینر ها سقف ندارد اغلب از پوشش های پارچه ای برزنتی به عنوان سقف روی محموله استفاده می شود.

کانتینر یخچالی

همان طور که اشاره شده است، برخی محموله هایی باری چون دارو و برخی از مواد غذایی ها، قابلیت فاسد شدن در گرما را دارند. کانتینر‌ های یخچالی که دارای سیستم های خنک کننده هستند بهترین گزینه برای حمل و نقل محموله های فاسد شدنی خواهند بود. این نوع کانتینر ها با داشتن سیستم خنک کنندگی این قابلیت را دارند که بر دمای مناسب برای نگهداری و انتقال محموله مورد نظر تنظیم شوند.

کانتینر تانکری

یک نوع دیگر از کانتینر 40 فوت، کانتینر تانکری است. از این نوع بیشتر برای حمل و نقل محموله هایی که حالت مایع دارند، استفاده می شود.

کانتینر عایق دار

کانتینر 40 فوت عایق دار که با نام دیگر کانتینر حمل دریایی شناخته می‌ شود دارای ویژگی های خاصی است. این نوع کانتینر ها در برابر شرایط آب و هوایی خاص به خصوص در حمل و نقل دریایی کاربرد دارد. از آن جا که این کانتینر ها، عایق بندی شده اند، در برابر باران، طوفان و … مقاومت و استحکام بالایی دارند.

کانتینر حمل گاز

یکی دیگر از انواع کانتینر 40 فوت، کانتینر حمل گاز است. گاز های نفتی و مشتقات آن دارای خصوصیات شیمیایی منحصر بفردی هستند که برای انتقال آن ها به عنوان محموله، نیاز به کانتینر با مشخصات خاصی خواهد بود. کانتینر حمل گاز با طراحی ویژه خود قابلیت تحمل فشار گازی را دارد و هیچگونه نشتی در آن صورت نمی‌ گیرد.

کانتینر تهویه دار

برخی از مواد غذایی خاص مثل میوه و سبزیجات برای حمل و نقل و فاسد نشدن در طول مسیر، نیاز به هوای تازه خواهند داشت. درواقع در صورتی که مواد غذایی از نوعی باشند که نیاز به کانتینر های یخچالی نباشد از نوع کانتینر تهویه دار استفاده می شود. این کانتینر ها دارای سیستم های تهویه هوا هستند که هوای تازه و مطبوع را در داخل کانتینر ایجاد می کنند.

بیشتر بخوانید: حمل کانتینر به هند

کانتینر 40 فوت

روش های مختلف اجاره کانتینر 40 فوت

کانتینر 40 فوت علاوه اینکه در بخش حمل و نقل دریایی و زمینی کالا کاربرد های متنوع داشته، کاربردی دیگری به عنوان انبار ذخیره نیز دارد. همچنین از این نوع کانتینر در پروژه ‌های ساخت و ساز جهت تجهیز کارگاه‌ها استفاده می‌شود. از دیگر کاربرد های کانتینر استفاده به عنوان کیوسک خدماتی خواهد بود.

 با توجه به کاربرد های یاد شده برای کانتینر 40 فوت، اقشار مختلفی از بخش صنعتگران، شرکت های حمل و نقل بین المللی، مشاغل خدماتی و عمرانی نیاز به اجاره این نوع کانتینر خواهند داشت. درواقع اجاره کانتینر به دلیل کاهش هزینه ها به مراتب تقاضای بالاتری دارد. به طور کلی اجاره کانتینر به دو روش انجام می گیرد:

  • روش اول اجاره کانتینر: در روش اول که به روش اجاره کانتینر دریایی مشهور است. شرکت های حمل و نقل بین المللی برای انتقال محموله ها از مبدا به مقصد، از کانتینر های 40 فوتی استفاده می کنند که طبیعتا نیاز به اجاره آن ها خواهند داست. در این نوع اجاره، کانتینر از محل اجاره به محل انتقال بار، جا به جا می شود.
  • روش دوم اجاره کانتینر: در روش دوم اجاره کانتینر، کل کانتینر اجاره داده نمی شود. درواقع فضای داخلی کانتینر به عنوان انبار و محل ذخیره کالا مورد نظر مشتری، اجاره داده خواهد شد. در این شیوه جا به جایی کانتینر برای انتقال به محل مورد نظر مشتری صورت نمی‌گیرد. روش دوم اجاره کانتینر به مراتب هزینه و قیمت پایین تری نسبت به اجاره کل کانتینر و جا به جایی آن دارد.
کانتینر 40 فوت

نکات مربوط به حمل بار دریایی با کانتینر

حمل و نقل خرده بار و بار‌ هایی با ابعاد کوچک تر از حد مجاز از طریق دریایی توسط کانتینر میسر نیست. در اکثر موارد برای حمل دریایی با کانتینر نیاز به محموله هایی حجیم وجود خواهد داشت.

به طور کلی حمل و نقل کالاهای تجاری از روش دریایی اغلب توسط کانتینر های 20  و 40 فوت صورت می گیرد. کانتینرهای 20 فوت کوچک ترین کانتینر ها در مسیر های جهانی حمل و نقل دریایی در نظر گرفته می شوند. اما متداول و پراستفاده ترین کانتینر ها در این مسیر‌ ها نوع 40 فوت است.

هزینه کانتینر 40 فوت

همان طور که اشاره شد، علاوه بر اجاره کانتینر ممکن است برخی از شرکت‌ها صنعتی و حمل و نقلی به خرید مستقیم کانتینر برای رفع نیاز های خود مبادرت کنند. هزینه و قیمت کلی کانتینر 40 فوت وابسته به عوامل مختلفی است. قیمت این کانتینر‌ ها بر اساس قیمت جهانی برآورد می‌ شود.

همچنین هزینه روز حمل کانتینر 40 فوت را باید با توجه به فاکتور های متنوع موثر شامل مبدا و مقصد، وزن و حجم محموله نوع محمول، روش انتقال (دریایی یا زمینی) و نیز زمان انتقال مرسوله و خدمات جانبی در نظر گرفت.

 

سوالات متداول

کانتینر های 40 فوت از نظر ابعاد و ارتفاع دو نوع ارتفاع متوسط و ارتفاع بلند (های کیوب) دارند. همچنین از نظری کاربری انواع کانتینر یخچالی، تهویه دار، تانکر، مخصوص حمل گاز و سرباز وجود دارند.

با در نظر گیری اینکه کانتینر 40 فوت مورد نظر از نوع های کیوب است، 73.3 متر مکعب، حجم داخلی و به نوعی گنجایش آن‌ خواهد بود.

کاربرد اصلی کانتینر 40 فوت، به دلیل ابعاد بزرگ خود  در حمل و نقل کالا های حجیم به خصوص در بخش دریایی است. علاوه بر آن، از این نوع کانتینر برای ساخت کمپ و محل ذخیره و انبار پیش ساخته و… استفاده می کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

خدمات

دسته‌ها

آخرین مقالات

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *